Pressreleaser

CybAero meddelar avslag från ISP avseende export av ett helikoptersystem för demonstrationsflygningar i Kina

20 februari, 2017 kl 15:50 CET

First North-listade CybAero AB, som utvecklar och tillverkar fjärrstyrda helikoptersystem, har den 21 oktober 2016 ansökt till ISP, Inspektionen för Strategiska Produkter, om exporttillstånd för demonstrationsflygningar i Kina.

Ansökan avser ett helikoptersystem och demonstrationen riktar sig till Administration of Fishery and Fishing Supervision.

Affärens ombud är ACC Group AB (ACC), mottagare är AVIC Supply and Marketing Huabei CO., LTD.

I det aktuella fallet finns det enligt ISP:s bedömning skäl att – med hänsyn till alla relevanta aspekter, inbegripet nationella utrikes- och säkerhetspolitiska aspekter samt den avsedda slutanvändningen och risken för omdirigering (risk för avledning) – avslå ansökan.

Beslutet får inte överklagas enligt 25 § tredje stycket lagen (2000:1064) om kontroll av produkter med dubbla användningsområden och av tekniskt bistånd.

ISP:s beslut påverkar inte de pågående FAT-testerna (Factory Acceptance Test) av tre system med Jolly i Kina.

För mer information vänligen kontakta:
Emmelie Axelsson, Marknads- och kommunikationschef, CybAero AB, tel 013-465 29 30 e-post: ir@cybaero.se

Läs på webben:  www.cybaero.se          Filmer: www.youtube.com/cybaero

Om CybAero
CybAero utvecklar och tillverkar fjärrstyrda helikoptrar, så kallade RPAS (Remotely Piloted Aircraft System) med tillhörande sensorsystem för säkrare och kostnadseffektivare flygning i farliga miljöer.

Bolaget har fått stort internationellt genomslag med helikoptern APID One som kan anpassas för både försvarsverksamhet och civila uppdrag såsom kust- och gränsbevakning, räddningstjänst och kartering. 

CybAero har sitt huvudkontor i Mjärdevi Science Park i Linköping. Bolaget har cirka 50 anställda och är listat på NASDAQ OMX First North sedan 2007.  FNCA Sweden AB är Certified Adviser.

Dokument och länkar

Release

Tillbaka till pressreleaser

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!