Pressreleaser

CybAero utvald att offerera mobila APID-system till Thailand

23 maj, 2018 kl 09:30 CET

CybAero har under en längre tid fört dialog med den thailändska kustbevakningen angående RPAS (Remotely Piloted Aircraft System)-baserad övervakning . CybAero har nu kvalificerat sig som en av få slutkandidater till offertgivning i myndighetens offentliga upphandling.

CybAeros lösning baserad på APID One och M.O.C. (Mobil kombinerad hangar och ledningscentral) är det enda helikoptersystemet i upphandlingen och skiljer sig därmed från övriga kandidater som erbjuder lösningar med RPAS baserade på fixed wing. Offertvärdet är i storleksordningen 30 MSEK och kustbevakningen planerar för att ta emot leveranser under 2019. Deadline för upphandlingen är 5 juni med förväntat beslut under sommaren.

– Vi upplever ett ökat intresse från marknaden för autonoma helikoptrar i APID-segmentet (payload 50 Kg). En etablering i Thailand skulle ge en naturlig plattform i Asien för framtida uppdrag och försäljning, säger CybAeros VD Tommy Magnusson.

Offerten avser CybAeros befintliga APID One-system vilket motsvarar kundens krav i upphandlingen. En affär villkoras av exporttillstånd från Inspektionen för Strategiska Produkter.

Kontakt:

Tommy Magnusson, VD

Telefon: (0)13-465 29 00

E-post: ir@cybaero.se

Läs på webben:  www.cybaero.se          Filmer: www.youtube.com/cybaero

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som CybAero ska offentliggöra enligt marknadsmissbruksförordningen. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 23 maj 2018 kl. 09:30.

Om CybAero
CybAero utvecklar och tillverkar fjärrstyrda helikoptrar, så kallade RPAS (Remotely Piloted Aircraft System) med tillhörande sensorsystem för säkrare och kostnadseffektivare flygning i farliga miljöer. Bolaget har fått stort internationellt genomslag med helikoptern APID One som kan anpassas för både försvarsverksamhet och civila uppdrag såsom kust- och gränsbevakning, räddningstjänst och kartering. CybAero har sitt huvudkontor i Mjärdevi Science Park i Linköping. Bolaget är listat på NASDAQ First North sedan 2007. FNCA Sweden AB är Certified Adviser.

Dokument och länkar

Release

Tillbaka till pressreleaser

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!