CybAero erhåller exporttillstånd för demoflygningar i Kina

Publicerad 1 april, 2015

First North-listade CybAero, som utvecklar och tillverkar fjärrstyrda helikoptersystem, har erhållit temporärt exporttillstånd från ISP (Inspektionen för Strategiska Produkter) gällande demonstrationsflygningar i Kina. De inplanerade demonstrationsflygningarna kommer att genomföras tillsammans med kinesiska AVIC under april och maj för utvalda potentiella kunder.

I juli 2014 tecknade CybAero och AVIC ett ramavtal där AVIC förbinder sig att köpa minst 70 system under de följande åtta åren, vilket innebär ett försäljningsvärde på minst 700-800 MSEK. Den 30 april i år beställde man de första fem systemen inom ramen för avtalet. Nu siktar AVIC på ytterligare kunder genom att genomföra nya demonstrationsflygningar på olika platser i Kina.

– Det är ett mycket positivt besked som vi har erhållit. Nu kan vi tillsammans med AVIC visa upp vårt system för nya potentiella kunder vilket känns mycket glädjande. CybAero är inne i en spännande period av snabb tillväxt och planerar att fortsätta expandera de närmaste åren, säger Mikael Hult, vd CybAero.

Tillbaka till nyheter

Fler nyheter

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!